Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

27 czerwca, ostatni raz przed wakacjami spotkalismy się na warsztatach kulinarnych. Tym razem nasi podopieczni wraz ze swoimi rodzicami wykonywali nietypową pizzę. Typowe były dodatki, a elementem zaskakujacym - ciasto, którego głównym składnikiem był jogurt naturalny. Efekt był zaksakująco pyszny!

P.S. Ogromne podziękowania dla małych kucharzy i ich rodziców, którzy byli z nami po raz ostatni. Powodzenia w szkole!

W ostatnim czasie odbył się kolejny warsztat dla dzieci i rodziców w ramach naszego projektu "Kulinarny Zakątek". Tym razem dzieci samodzielnie wykonały przepyszne ciastka z masą krówkową, które jak się okazało bardzo szybko znikały z talerza. A najlepiej smakowały w towarzystkie szklanki zimnego mleka!

Podczas marcowego spotkania Kulinarnego Zakątka dzieckiaki wraz z rodzicami pod czujnym okiem pań Kasi i Ani wykonały przepyszne ciasteczka z jabłkami i krówkami. Bazę stanowiła maka pszenna tortowa i masło. Resztę smaku uzyskaliśmy dzięki dodatkom: jabłkom, cukierkom krówkom i cynamonowi. Podczas tego spotkania przedszkolaki ćwiczyły odmierzanie produktów, krojenie i miksowanie. Ciastka wyszły przepyszne!

We czwartek 26 kwietnia, odbyły sie kolejne warsztaty kulnarne. Nasi mali kucharze tym razem zmierzyli się z ciastem drożdżowym (podobnym do pizzowego) i upiekli wspaniałe ziołowe chlebki. Zanim do tego doszło, musiel się napracować: robili zaczyn, zagniatali ciasto, wałkowali, kroili zioła i ucierali je z masłem, a na koniec składali ciasto w ozdobne kawałki. Zapach rozchodził się po całym przedszkolu, a smak potrawy na długo pozostanie w naszej kulinarnej pamięci.

We wtorek, 13 lutego 2018r., po dłuższej przerwie reaktywowano zajęcia Kulinarnego Zakątka. Dzieci wraz z rodzicami, pod okiem pani Ani i Kasi przystąpiły do przygotowania prostszej wersji lasgne. Zamiast tradycyjnych płatów makaronowych użyliśmy chleba tostowego. Wykorzystaliśmy też szynkę konserwową, pełne białka żółty ser i pyszną śmietankę. Zarówno przedszkolaki, jak i dorośli byli zachwyceni smakiem i prostotą dania. Polecamy!