Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:  

Bułeczki z żółtym serem, kakao

II śniadanie: 

parówki z ketchupem, chleb z masłem, kawa z mlekiem

Obiad: 

zupa zacierkowa, filety z kurczaka w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, mizeria, kompot

WTOREK

Śniadanie:

kanapki z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem

II śniadanie:

sałatka z marakronu, szynki, kukurydzy i ananasa z majonezem

Obiad:

zupa brokułowa, ziemniak, polędwiczki pieczone, sałatka z pomidorów, kompot

ŚRODA

Śniadanie:

kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem

II śniadanie:

zupa mleczna, chałka z masłem

Obiad:

zupa szczawiowaz jajkiem, spaghetti, kompot

 CZWARTEK

Śniadanie: 

kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem

II Śniadanie: 

Jogurt, płatki kukurydziane

 Obiad:

zupa pomidorowa, kotlet po parysku, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot

PIĄTEK

Śniadanie:

Kanapki z wędliną i sałatą, kawa z mlekiem

II śniadanie:

ciasto, mleko

Obiad:

zupa zfasoli szparagowej, ziemniaki, kotlet rybny, ogórek kiszony, kompot

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem, banan (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kapusniak, kasza jęczmienna, gulasz, surówka z pomidorów z cebulą, kompot; (1, 3, 9)

Wtorek

Śniadanie: kanapki z wędliną i sałatą, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, indyk pieczony, surówka z marchwii i pora ze śmietaną, kompot (1, 7, 9)

Środa

Śniadanie:  kanpki z pastą jajeczną i szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza (własny wyrób) z szynką, serem i ketchupem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki,  kotlet pożarski, buraczki, kopot (1, 3, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe

Obiad: zupa koperkowa, kasza bulgur, pulpety w sosie pomidrowym, ogórek kiszony,  kompot (1, 9)

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorkiem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pasztetem rybnym (wyrób własny) i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa grochowa, makaron z serem, truskawkami i bitą śmietaną (1, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem, banan (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa koperkowa, kasza jęczmienna, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna, kompot; (1, 3, 9)

 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z klopsem drobiowym własnego wyrobu i sałatą, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, indyk pieczony, surówka z rzodkiewiki i szczypioru ze śmietaną, kompot (1, 7, 9)

 

Środa

Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, chleb z masłem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza (własny wyrób) z szynką, serem i ketchupem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, drobiowy kotlet siekany, surówka z marchwi i pora ze śmietaną, kopot (1, 3, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe

Obiad: zupa kapuśniak, kasza jaglana, strogonow, kompot (1, 9)

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pasztetem rybnym (wyrób własny) i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa grochowa, makaron z serem, truskawkami i bitą śmietaną (1, 7, 9)

 

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, chałka  z masłem, (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, schab pieczony, sałatka z pomidorów, kompot; (1, 3, 9)

Wtorek

Śniadanie: kanapki z pastą jajeczną własnego wyrobu i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: sałatka z kurczaka, ananasa, kukurydzy i papryki i makaronu, (1)

Obiad: zupa z fasoli szparagowej, paszteciki z mięsem, surówka z kapusty białej, kompot (1, 7, 9)

Środa

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kakao (1, 3, 7)

II śniadanie: kanapki z masłem, parówki, ketchup, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa brokułowa, kasza jęczmienna, filet z kurczaka w sosie pieczarkowym, sałata ze śmietaną, kopot (1, 3, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: ciasto, mleko (1,3,7)

Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, kotlet po parysku, mizeria, kompot (1, 3, 7, 9)

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i sałatą, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: jogurt, płatki (1, 3, 7)

Obiad: zupa szczawiowa, zapiekanka rybna, ogórek, kompot (1, 3, 4,  7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Jadłospis może ulec zmianie!

 WTOREK

Śniadanie:

kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem

II śniadanie:

Bułeczki z twarożkiem bananowym, kakao

Obiad:

Rosół z makaronem, ryż, roladki z kurczaka, surówka wielowarzywna, kompot

ŚRODA

Śniadanie:

zupa mleczna, bułeczki z masłem, herbata

II śniadanie:

tosty z wędliną, serem i ketchupem, kawa z mlekiem

Obiad: ryżanka, ziemniaki, schabowy, brokułu, kompot;

 CZWARTEK

Śniadanie: 

kanapki (do wyboru: wędliną, ser, dżem i warzywa) - DZIECI ŚNIADANIE WYKONUJĄ SAME

 II śniadanie:

sałątka jarzynowa, kawa z mlekiem

 Obiad:

barszcz biały, ziemniaki, indyk pieczony, surówka z czerwonej kapusty, kompot

PIĄTEK

Śniadanie:

Kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem

II śniadanie:

ciasto, mleko

Obiad:

Jarzynowa, ziemniaki, kotlet rybny, ogórek kiszony, kompot