Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, chałka  z masłem, (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa zacierkowa, ziemniaki, schab pieczony, sałatka z pomidorów, kompot; (1, 3, 9)

Wtorek

Śniadanie: kanapki z pastą jajeczną własnego wyrobu i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: sałatka z kurczaka, ananasa, kukurydzy i papryki i makaronu, (1)

Obiad: zupa z fasoli szparagowej, paszteciki z mięsem, surówka z kapusty białej, kompot (1, 7, 9)

Środa

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kakao (1, 3, 7)

II śniadanie: kanapki z masłem, parówki, ketchup, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa brokułowa, kasza jęczmienna, filet z kurczaka w sosie pieczarkowym, sałata ze śmietaną, kopot (1, 3, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: ciasto, mleko (1,3,7)

Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, kotlet po parysku, mizeria, kompot (1, 3, 7, 9)

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i sałatą, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: jogurt, płatki (1, 3, 7)

Obiad: zupa szczawiowa, zapiekanka rybna, ogórek, kompot (1, 3, 4,  7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne