Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem, banan (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa koperkowa, kasza jęczmienna, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna, kompot; (1, 3, 9)

 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z klopsem drobiowym własnego wyrobu i sałatą, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, indyk pieczony, surówka z rzodkiewiki i szczypioru ze śmietaną, kompot (1, 7, 9)

 

Środa

Śniadanie: jajecznica ze szczypiorkiem, chleb z masłem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza (własny wyrób) z szynką, serem i ketchupem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, drobiowy kotlet siekany, surówka z marchwi i pora ze śmietaną, kopot (1, 3, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe

Obiad: zupa kapuśniak, kasza jaglana, strogonow, kompot (1, 9)

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorkiem, kawa z mlekiem (1, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pasztetem rybnym (wyrób własny) i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa grochowa, makaron z serem, truskawkami i bitą śmietaną (1, 7, 9)

 

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne