Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

Jadłospis może ulegać zmianom!

 

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 4, 7)

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: zupa grochowa, ziemniaki, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot (1,3,7,9,10) 

Wtorek

Śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułeczki z masłem (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad:  zupa zacierkowa, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, (1, 3, 9)

Środa

Śniadanie:  bagietki z masłem, wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ciasto, mleko (1,7)

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, pieczony indyk w maślance, mini marchew, kompot (1, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: chałka z masłem, zupa mleczna (1,7)

II śniadanie:  kanapki z masłem, frankfurterki, ketchup, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa ryżanka, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kakao (1, 3, 7)

II śniadanie:  sałatka z makaronu, kukurydzy, ananasa, szynki z majonezem (1, 4, 6, 9, 10)

Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonego ogórka, papryki i kukurydzy, kompot (1, 3, 4, )

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z serem twarogowym almette i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

Obiad: zupa brokułowa, kasza jęczmienna, gulasz, surówka z marchwii i pora ze śmietaną, kompot (1,3,7,9,10) 

 

Wtorek

Śniadanie: tosty z wędliną, serem i ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe

Obiad:  rosół z makaronem, zapiekanka ziemniaczana, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie:  chleb z masłem, jajaecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza, kakao (1,7)

Obiad: barszcz biały, ziemniaki, polędwiczki pieczone, buraczki zasmażane,kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka z jajkami, ogórek kiszony, kakao (1, 2, 3, 4,)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kalafiorowa, spahgetti, kompot (1, 3, 7, 9) 

 

Piątek

Śniadanie: zupa mleczna, strucla z serem (1, 3, 7)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa barszcz ukraiński, pierogi leniwe z masłem i tartą bułką, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kasza manna z musem owocowym (1,7)

Obiad: zupa barszcz biały, kasza jęczmienna, gulasz, surówka z marchwii i pora ze śmietaną, kompot (1,3,7,9,10) 

 

Wtorek

Śniadanie: bułeczki z serem twarogowym almette i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: tosty z wędliną, serem i ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad:  rosół z makaronem, zapiekanka ziemniaczana, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie:  chleb z masłem, jajaecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza, kakao (1,7)

Obiad: zupa brokułowa, ziemniaki, polędwiczki pieczone, buraczki zasmażane,kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka z jajkami, ogórek kiszony, kakao (1, 2, 3, 4,)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kalafiorowa, spahgetti, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: zupa mleczna, strucla z serem (1, 3, 7)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa barszcz ukraiński, pierogi leniwe z masłem i tartą bułką, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 4, 7)

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: zupa grochowa, ziemniaki, kotlet pożarski, marchewka z groszkiem na ciepło, kompot (1,3,7,9,10) 

Wtorek

Śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułeczki z masłem (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad:  zupa zacierkowa, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, (1, 3, 9)

Środa

Śniadanie:  bagietki z masłem, wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ciasto, mleko (1,7)

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki, pieczony indyk w maślance, mini marchew, kompot (1, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: chałka z masłem, zupa mleczna (1,7)

II śniadanie:  kanapki z masłem, frankfurterki, ketchup, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa ryżanka, kluski śląskie, surówka z kiszonej kapusty, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kakao (1, 3, 7)

II śniadanie:  sałatka z makaronu, kukurydzy, ananasa, szynki z majonezem (1, 4, 6, 9, 10)

Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonego ogórka, papryki i kukurydzy, kompot (1, 3, 4, )

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe

Obiad: zupa brokułowa, kasza jęczmienna, gulasz, surówka z marchwii i pora ze śmietaną, kompot (1,3,7,9,10) 

Wtorek

Śniadanie: bułeczki z serem twarogowym almette i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: tosty z wędliną, serem i ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad:  rosół z makaronem, zapiekanka ziemniaczana, kompot; (1, 3, 9)

Środa

Śniadanie:  chleb z masłem, jajaecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: pizza, kakao (1,7)

Obiad:barszcz biały, ziemniaki, polędwiczki pieczone, buraczki zasmażane,kompot (1, 7, 9)

Czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka z jajkami, ogórek kiszony, kakao (1, 2, 3, 4,)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kalafiorowa, spahgetti, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: zupa mleczna, strucla z serem (1, 3, 7)

II śniadanie:  kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa barszcz ukraiński, pierogi leniwe z masłem i tartą bułką, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne