Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem i dżemem (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa z soczewicy, ziemniaki, indyk pieczony, surówka zwielowarzywna, kompot (1, 9) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: koktajl z maslanki i bananów, chrupki kukurydziane (D:kisiel)  (7)

Obiad:  rosół z makaronem, ryż, udko pieczone, sałatka z ogórka kiszonego kukurydzy i papryki, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie:  kanpki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ciasto, kakao

Obiad: barszcz czerwony, pasztecik z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z maslem, frankfurterki z ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z twarożkiem na słodko, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa ziemniaczana, ziemniaki,  bigos, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, kawa z mlekiem

Obiad: zupa ogórkowa, kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym, surówka z białej kapusty, kompot (1, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Wtorek

Śniadanie: zupa mleczna, chałka,  (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kapusniak, ziemniaki, kotlet z piersi indyka, surówka z marchwii, jabłka i chrzanu, kompot (1, 9) 

Środa

Śniadanie:  kanpki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: placki z jabłkami na maślance (1, 3, 7)

Obiad: zupa ryżanka, ziemniaki, pieczeń rzymska, buraczki, kompot (1, 3, 6, 9)

Czwartek

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowo - bananowym (1, 7)

Obiad: zupa jarzynowa, kasza jęczmienna, filet z kurczaka w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot; (1, 3, 9)

Piątek

Śniadanie: bułeczki z twarogiem i dżemem, kawa z mlekiem (1, 7,)

II śniadanie: sałatka z makaronu, brokuła, jaj, pomidorów, bagietka z masłem czosnkowym (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, ryba w cieście, ogórek kiszony (1, 4, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem i dżemem (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa z soczewicy, ziemniaki, indyk pieczony, surówka zwielowarzywna, kompot (1, 9) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: koktajl z maslanki i bananów, chrupki kukurydziane (D:kisiel)  (7)

Obiad:  rosół z makaronem, ryż, udko pieczone, sałatka z ogórka kiszonego kukurydzy i papryki, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie:  kanpki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ciasto, kakao

Obiad: barszcz czerwony, pasztecik z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z maslem, frankfurterki z ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z twarożkiem na słodko, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa ziemniaczana, ziemniaki,  bigos, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, kawa z mlekiem

Obiad: zupa ogórkowa, kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym, surówka z białej kapusty, kompot (1, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Uwaga! Jadłospis może ulegać zmianom!

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z masłem i dżemem (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa z soczewicy, ziemniaki, indyk pieczony, surówka zwielowarzywna, kompot (1, 9) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: koktajl z maslanki i bananów, chrupki kukurydziane (D:kisiel)  (7)

Obiad:  rosół z makaronem, ryż, udko pieczone, sałatka z ogórka kiszonego kukurydzy i papryki, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie:  kanpki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: ciasto, kakao

Obiad: barszcz czerwony, pasztecik z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z maslem, frankfurterki z ketchupem, kakao (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z twarożkiem na słodko, kawa z mlekiem (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa ziemniaczana, ziemniaki,  bigos, kompot (1, 3, 7, 9) 

Piątek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kanapki z pastą z tuńczyka i jajka, ogórek kiszony, kawa z mlekiem

Obiad: zupa ogórkowa, kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym, surówka z białej kapusty, kompot (1, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Jadłospis moze ulegać zmianie!

Poniedziałek

Śniadanie: zupa mleczna, chałka,  (1, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa kapusniak, ziemniaki, kotlet schabowy kompot (1, 9) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z pieczenią z kurczaka, ogórek, kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

II śniadanie: sałatka owocowa, wafle ryżowe 

Obiad: zupa pieczarkowa, zapiekanka z makaronu, sera, kurczaka, brokuła i kukurydzy, kompot (1, 3, 7, 9)

 

Środa

Śniadanie:  kanpki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: placki z jabłkami na maślance (1, 3, 7)

Obiad: zupa ryżanka, ziemniaki, pieczeń rzymska, buraczki, kompot (1, 3, 6, 9)

Czwartek

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowo - bananowym (1, 7)

Obiad: zupa jarzynowa, kasza jęczmienna, filet z kurczaka w sosie pieczarkowym, surówka z marchwi i rzodkwi, kompot; (1, 3, 9)

Piątek

Śniadanie: bułeczki z twarogiem i dżemem, kawa z mlekiem (1, 7,)

II śniadanie: sałatka z makaronu, brokuła, jaj, pomidorów, bagietka z masłem czosnkowym (1, 3, 4, 7)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, ryba w cieście, ogórek kiszony (1, 4, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne