Od zawsze naszym priorytetem jest dobro dziecka.

Nasze przedszkole to placówka o wieloletniej tradycji. Każdego dnia dokładamy starań, aby Państwa Pociechy czuły się tu jak w domu. Chcemy zapewnić dzieciom bezpieczne dorastanie i umożliwić im wszechstronny rozwój, tak, aby wchodząc w szkolny etap życia były do niego dobrze przygotowane. Stawiamy na twórczość i kreatywność Waszych dzieci. Otwieramy je na świat i uczymy optymizmu.

slider image slider image slider image slider image slider image

Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie!

 

Poniedziałek

Śniadanie: bagietki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem 

II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowo - bananowym, owoce

Obiad: zupa z soczewicy, kasza jęczmienna, filet  z indyka w sosie, saławtka z pomidorówi, kompot

 

Wtorek

Śniadanie: chałka z masłem, zupa mleczna

II śniadanie:  bułeczki z zółtym serem i pomidorem, kakao (dieta: bułeczki z wędliną lub dżemem)

Obiad:  zupa rosół z makaronem, ryż, udko z kurczaka, ogórek kiszony, kompot; 

 

Środa

Śniadanie: bułeczki z dżemem, zupa mleczna

II śniadanie: kanapki z wędliną i sałatą, kawa, owoce

Obiad: zupa pomidorowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka wielowarzywna, kompot

 

Czwartek

Śniadanie:kanapki z pastą z makreli, ogórek, kawa z mlekiem

II śniadanie: muffiny, mleko, owoce

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, kotlet a'la gołąbki w sosie pomidorowym, kompot 

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z masłem, frankfurterka, ketchup, kawa z mlekeim

II śniadanie: jogurt płatki, owoce

Obiad: zupa brokułowa, naleśniki z serem, kompot 

Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie!

W dniu 18.09.2020 (piatek) będziemy korzystać z cateringu. Jadłospis na ten dzień - wkrótce. 

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem 

II śniadanie: koktajl z maślanki z bananem, wafle ryżowe (dieta: kisiel), owoce

Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchwii i cebuli, kompot

Wtorek

Śniadanie: kanapki z  jajkiem i pomidorem, kawa z mlekiem

II śniadanie:  bułeczki z twarożkiem i rzodkiewką, kakao (dieta: bułeczki z wędliną lub dżemem)

Obiad:  zupa koperkowa, kasza bulgur, kulki mięsne w sosie koperkowym, mizeria, kompot; 

 

Środa

Śniadanie: kanapki z  kanapki z wędliną i papryką, kakao, herbata

II śniadanie: ryż z jabłkami i bitą śmietaną

Obiad: zupa barszcz czerwony  ziemniaki,  pieczeń rzymska, surówka z kapusty, białej, papryki i kukurydzy, kompot

 

Czwartek

Śniadanie: Bułka z polędwicą sopocką, ogórkiem kawa z mlekiem

II śniadanie: jogurt, paluch, owoce

Obiad: zupa barszcz czerwony, ziemniaki, filet z kurczaka, surówka wielowarzywna, kompot 

 

Piątek

Śniadanie: bułka z pastą jajeczną, papryka, kawa z mlekeim

II śniadanie: bułka z żółtym serem, pomidor, kakao, owoce

Obiad: zupa szczawiowa, kotlet rybny, ziemniaki, warzywa z wody, kompot 

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z serem twarogowym z rzodkiewką (wyrób własny), kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

Obiad: zupa kapuśniak, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchwii i pora i śmietany, kompot (1,3,7,9,10) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kakao (1, 6, 7)

II śniadanie:  ciastka (wyrób własny), mleko

Obiad:  zupa koperkowa, kasza bulgur, kulki mięsne w sosie koperkowym, mizeria, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: koktajl z maslanki i owoców, wafle ryżowe (1,7)

Obiad: barszcz czerwony, ziemniaki, pieczeń drobiowa, surówka z białej kapusty, papryki i kukurydzy, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Święto - obiadek zjemy w domu! :)

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z pasztetem drobiowym (wyrób własny) i ogórkiem (1, 3, 7)

II śniadanie:  ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: zupa koperkowa, ziemniaki, kotlet rybny, buraczki na zimno, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Uwaga! Jadłospis może ulec zmianie!

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: kasza manna z musem truskawkowo-bananaowym (1,7)

Obiad: zupa z soczewicy, kasza jęczmienna, indyk w sosie koperkowym, sałatka z pomidora i cebluki, kompot (1,3,7,9,10) 

 

Wtorek

Śniadanie: bułeczki z żółtym serem i pomidorem, kakao (1, 7)

II śniadanie:  słodkie bułeczki, kawa z mlekiem

Obiad:  zupa rosół, ryż, udka z kurczaka, kiszony ogórek, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie: zupa mleczna, bułeczki z dżemem (1, 3, 7)

II śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem (1,3, 7)

Obiad: zupa pomidorowa,  ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty, pekińskiej papryki i kukurydzy, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: kanapki z pastą z makreli i jaj z kiszonym ogórkiem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: jogurt, płatki kukurydzine (1,3,7)

Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, kotlet a'la gołabki, kompot (1, 7, 9)

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z pastą z pieczonych warzyw (wyrób własny), kawa z mlekiem, (1, 3, 7)

II śniadanie: frankfurterki, chleb z masłem, ketchup, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

Obiad: zupa jarzynowa, naleśniki z serem, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Poniedziałek

Śniadanie: kanapki z wędliną i papryką, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

II śniadanie: bułeczki z serem twarogowym z rzodkiewką (wyrób własny), kawa z mlekiem (1, 3, 6, 7)

Obiad: zupa kapuśniak, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchwii i pora i śmietany, kompot (1,3,7,9,10) 

Wtorek

Śniadanie: kanapki z jajkiem i pomidorem, kakao (1, 6, 7)

II śniadanie:  ciastka (wyrób własny), mleko

Obiad:  zupa koperkowa, kasza bulgur, kulki mięsne w sosie koperkowym, mizeria, kompot; (1, 3, 9)

 

Środa

Śniadanie: kanapki z wędliną i pomidorem, kawa z mlekiem (1, 3, 7)

II śniadanie: koktajl z maslanki i owoców, wafle ryżowe (1,7)

Obiad: barszcz czerwony, ziemniaki, pieczeń drobiowa, surówka z białej kapusty, papryki i kukurydzy, kompot (1, 7, 9)

 

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna, chałka z masłem (1, 3)

II śniadanie:  zapiekane bułeczki z wędliną, serem żółtym i ketchupem, kawa z mlekiem (1, 6, 7, 9, 10)

Obiad: zupa z fasoli szparagowej, spahgetti, kompot (1, 3, 7, 9) 

 

Piątek

Śniadanie: kanapki z pasztetem drobiowym (wyrób własny) i ogórkiem (1, 3, 7)

II śniadanie:  ryż z jabłkami i bitą śmietaną (7)

Obiad: zupa koperkowa, ziemniaki, kotlet rybny, buraczki na zimno, kompot (1, 3, 7, 9)

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny:

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne